Menú superior

Ets a: Inici / Visita'ns / Activitats / Inici del Cicle d’activitats “ Isidre Bonsoms, mecenes i bibliòfil”
Inici del Cicle d’activitats “ Isidre Bonsoms, mecenes i bibliòfil”

Retrat Isidre Bonsoms

La Biblioteca de Catalunya us convida a l’inici del Cicle d’activitats “ Isidre Bonsoms, mecenes i bibliòfil”, que tindran lloc els dies 2, 9 i 14 de juny a les 18:00 i el dia 16 de juny a les 17:00h .

Amb motiu del centenari de la mort d’Isidre Bonsoms i Sicart (Barcelona, 22 de gener de 1849 – Valldemossa, Mallorca, 14 de novembre de 1922), mecenes, bibliòfil i benefactor de la Biblioteca de Catalunya, es presenta un cicle d’activitats per rememorar la seva figura i el seu llegat patrimonial.

Bonsoms feu donació de tres grans col·leccions a la Biblioteca de Catalunya durant la primera etapa fundacional. Gràcies a ell,  conserva una de les col·leccions més riques del món d’obra cervantina, una excepcional col·lecció de fullets històrico-polítics i una singular col·lecció d’obres de llibres de cavalleria. En aquest cicle s’aprofundirà en la biografia i l’entorn del personatge, la selecció literària de les col·leccions bibliogràfiques, el món de la bibliofília de primers de segle XX tant a Catalunya com a l’estranger.

La primera activitat tindrà lloc el proper dijous 2 de juny a la Sala de la Caritat a les 18:00h amb el nom d’Isidre Bonsoms, vida i posició: 

  • “Isidre Bonsoms i Mercedes Chacón. Perfil biogràfic”. Conferència a càrrec de la Dra. Imma Socias.
  • “Els negocis de primers del segle XX i els col·leccionistes. Conferència a càrrec de la Dra. Àngels Solà Parera.
  • Presentació a càrrec d’Eugènia Serra, directora de la Biblioteca de Catalunya.  

Aquestes activitats complementaran l’exposició que es podrà visitar a l’espai Zero, comissariada per Marta Navarro, de la Secció de Reserva Impresa i Col·leccions Especials de la Biblioteca de Catalunya, que romandrà oberta entre el 7 de juny i el 16 de juliol de 2022.

Programa

Entrada lliure. Aforament limitat.

L'acte es podrà seguir per streaming a https://www.youtube.com/user/BibliotecaCatalunya/live

Tornar