Menú superior

Ets a: Inici / Visita'ns / Exposicions / Amb una lletra clara i prou petita
Amb una lletra clara i prou petita

Data inici: 11/11/2013 Data final: 08/12/2013

Lloc: Espai Zero

Horari: De dilluns a divendres, de 9 a 20 h. Dissabtes, de 9 a 14 h

Comissariat: Anna Gudayol, Anna Nicolau, Isabel Gálvez i Josep Casals

L’obra de l’escriptor Salvador Espriu i Castelló (Santa Coloma de Farners, 1913 - Barcelona, 1985) ha esdevingut el referent generacional de tota una època, tant per la qualitat intrínseca de la seva obra com per la difusió que se’n féu a través de la música o del teatre. La seva poesia, prosa o teatre, que recreen un món mític original, revelen un estil independent i innovador que s’imposa amb veu pròpia en les lletres catalanes.

Espriu primava el text depurat per damunt de tot i, prèvia i estricta supervisió personal en la impressió, no conservava els originals. La majoria de la correspondència rebuda i dels esborranys dels seus textos no varen ser conservats, i per tant no existeix, com a tal, un fons personal Salvador Espriu. Però l’autor, d’una cortesia extrema, mantenia una regular correspondència amb els seus amics, agraïa puntualment i escrupolosament crítiques i ressenyes, i responia religiosament amb cartes o targetes de visita qualsevol missatge rebut.

Amb motiu del centenari del naixement, la Biblioteca de Catalunya exhibeix una selecció de cartes autògrafes de Salvador Espriu, conservades entre els fons dels amics que també ho han estat de la Biblioteca: els poetes Rosa Leveroni, Tomàs Garcés i Josep Maria Boix i Selva, el músic Manuel (Nani) Valls, els escriptors Ignasi Agustí, Miquel Llor, Jordi Sarsanedas i Feliu Formosa, entre d’altres. La Biblioteca exposa, a més, materials derivats de l’obra espriuana i majoritàriament relacionats amb les cartes: llibres, partitures, fotografies, gravacions sonores, traduccions diverses, etc.

Els autògrafs d’Espriu, “amb una lletra clara i prou petita”, perfectament escandits amb caràcters de pal i distribuïts damunt del paper blanc o d’un targetó de visita, són absolutament inconfusibles, i ens permeten seguir de prop aspectes remarcables de la seva personalitat i trajectòria vital.

Tríptic

Vídeo

Tornar