Menú superior

Ets a: Inici / Visita'ns / Exposicions / “El noble esforç”: l'herència dels trobadors a Catalunya
“El noble esforç”: l'herència dels trobadors a Catalunya

Data inici: 22/02/2019 Data final: 25/04/2019

Lloc: Sala Exposicions

Horari: De dimarts a divendres, d'11h a 15h i de 17h a 20h. Dissabtes, de 10h a 14h

Comissariat: Míriam Cabré (Universitat de Girona)
Anna Gudayol (Manuscrits, Biblioteca de Catalunya)

Web de l'exposició   Vídeo de l'exposició

La Biblioteca de Catalunya inaugura una exposició a l’entorn dels trobadors, amb la col·laboració de l’Institut de Llengua i Cultura Catalanes de la Universitat de Girona.
En paraules de les comissàries Anna Gudayol (BC) i Miriam Cabré (UdG), “els trobadors han estat un pilar central de la cultura catalana i europea des del segle XII fins al XIX i, encara més enllà, fins a l’actualitat. Ens han llegat una poesia refinada, transmissora de valors cortesos i sentiments elevats, que alhora reflecteix les tensions polítiques, les bandositats i el món quotidià de les corts medievals. Sense aquesta herència dels trobadors, avui no parlaríem de l’amor en els mateixos termes, ni tindríem les mateixes nocions de l’home i la dona ideals (filtrades més tard pel Romanticisme) ni la nostra poesia lírica hauria adoptat els patrons formals que encara la defineixen.”

La mostra, organitzada en sis àmbits: “El món dels trobadors”, “Els cançoners”, “El mestratge dels trobadors”, “L’esforç dels bibliòfils”, “Els inicis de la recerca” i “Els trobadors a l’imaginari català” permetrà veure alguns dels còdexs més representatius de la col·lecció de la Biblioteca i aproximar-nos, a més, a la tasca realitzada al llarg dels anys per investigadors i bibliòfils.

La Biblioteca de Catalunya, a través de la seva política d’exposicions, vol contribuir al descobriment i coneixement del ric i divers patrimoni escrit, musical, sonor, audiovisual i gràfic, que constitueix la seva col·lecció de més de quatre milions de documents.

Tríptic de l'exposició

Tornar