Menú superior

Ets a: Inici / Visita'ns / Exposicions / Hermenegildo Miralles, Arts Gràfiques i Enquadernació
Hermenegildo Miralles, Arts Gràfiques i Enquadernació

Hermenegildo Miralles

Retrat xilogràfic d'Hermenegildo Miralles

Data inici: 20/04/2005 Data final: 18/06/2005

Lloc: Biblioteca de Catalunya. Sala d'exposicions

Horari: De dilluns a divendres, d'11 a 20 hores. Dissabte, de 10 a 14 hores. Entrada lliure.

Comissariat: Aitor Quiney (Comissari)
Biblioteca de Catalunya (Producció i organització)

Hermenegildo Miralles nasqué a Barcelona, al carrer Escudillers, l'any 1859. No es conserven gaires dades sobre la seva vida privada, tan sols que es va casar l'any 1881 amb Victoriana Zaragoza i que va tenir 6 fills.
El 1884 es traslladà a viure al carrer Bailén 59, on als baixos, cap al 1882, ja havia muntat el seu taller d'enquadernacions industrials i de litografia.
Els seus tallers d'arts gràfiques i enquadernacions industrials assoliren gran fama al llarg de la seva trajectòria que durà més de 45 anys. Al seu taller s'enquadernaven més de 1.000 llibres anuals per a la casa editorial Montaner y Simón, comptava amb més de 300 operaris i amb les maquinàries més modernes del seu temps, en constant actualització en un moment de contínues novetats dins el món de les arts gràfiques.
Els inicis de la seva activitat dins les arts gràfiques vénen del seu pas pel taller del cèlebre enquadernador Pere Domènech i Saló. Allà dirigí la secció d'enquadernacions industrials, activitat molt nova a la ciutat de Barcelona, que requerí de Pere Domènech un gran esforç per implantar la maquinària necessària pel seu desenvolupament.
Miralles morí l'1 de maig de 1931 sense acabar moltes empreses començades, la més important de les quals fou la d'escriure la història de l'enquadernació espanyola.

Tornar