Menú superior

Ets a: Inici / Visita'ns / Notícies / Publicació del número 10 de la revista "Haidé. Estudis maragallians"
Publicació del número 10 de la revista "Haidé. Estudis maragallians"

29/12/2021

L’Arxiu Joan Maragall de la Biblioteca de Catalunya ha publicat el núm. 10 de la revista Haidé. Estudis maragallians, dirigida per Francesco Ardolino i Esther Vilar.

La  revista, en format electrònic, va néixer en forma de número 0 a finals  del 2011 coincidint amb la celebració de l’Any Maragall. S'emprenia la  tasca de contribuir periòdicament als estudis sobre el poeta i el seu  temps amb una visió àmplia i diversa del món maragallià, però també, com s'expressava a la presentació del número 0, de constituir-se com a «una plataforma que proposi un seguit de reflexions, anàlisis i punts de  vista sobre les diverses activitats culturals, literàries i artístiques que van caracteritzar les dècades a cavall dels segles XIX i XX.

En el present número es despleguen les seccions habituals de la publicació: el «Dossier», amb el títol «De què us val, doncs, poetes, la poesia?», que proposa diverses lectures a partir d'un poema concret de l'autor, «Testimonis», «Vària», «Casa Museu» i «El llibre ideal», amb les aportacions de reconeguts especialistes en Maragall i la seva època. Aquest número 10 compta amb col·laboracions d'Ignasi Moreta, que ha coordinat el Dossier, M. Carme Bernal Creus, Pere Ballart, Enric Balaguer, Begoña Capllonch, Jordi Vilaseca Canals, Elena de la Rosa Regot, Joan Martori, Lucila Mallart, Pere Torra, Guillermo Perdomo Hernández, Oswaldo Guerra Sánchez i Aitor Quiney.

La revista, subjecte a llicència Creative Commons (Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada), es pot descarregar des de la Botiga virtual de la Biblioteca de Catalunya (https://botiga.bnc.cat/) i està indexada a RACO (http://www.raco.cat).

Tornar