Menú superior

Ets a: Inici / Visita'ns / Notícies / Publicació del número 11 de la revista "Haidé. Estudis maragallians"
Publicació del número 11 de la revista "Haidé. Estudis maragallians"

Núm. 11 de la revista "Haidé. Estudis maragallians"
23/12/2022

L’Arxiu Joan Maragall de la Biblioteca de Catalunya ha publicat el núm. 11 de la revista Haidé. Estudis maragallians, dirigida per Francesco Ardolino i Esther Vilar.

La  revista, en format electrònic, va néixer en forma de número 0 a finals  del 2011 coincidint amb la celebració de l’Any Maragall. S'emprenia la  tasca de contribuir periòdicament als estudis sobre el poeta i el seu  temps amb una visió àmplia i diversa del món maragallià, però també, com s'expressava a la presentació del número 0, de constituir-se com a «una plataforma que proposi un seguit de reflexions, anàlisis i punts de  vista sobre les diverses activitats culturals, literàries i artístiques que van caracteritzar les dècades a cavall dels segles XIX i XX.

En el present número es despleguen les seccions habituals de la publicació: el «Dossier», amb el títol «Al piano després del te: cançons, sardanes i un himne», que tracta de la relació de Maragall amb la música, «Testimonis», «Vària», «Casa Museu» i «El llibre ideal», amb les aportacions de reconeguts especialistes en Maragall i la seva època. Aquest número 11 compta amb col·laboracions de Jaume Ayats, Joaquim Rabaseda i Anna Costal, que han coordinat el dossier, Josep Pujol Coll i Joan Gay Puigbert, Amadeu Corbera Jaume, Roser Pintó Fàbregas, Francesco Ardolino, Pere Maragall i Mira, Neus Bonet i López i Montserrat Munells i Verdiell, Josep Maria Masses Tarragó i Maria Pey Ventosa, Eloi Creus, Sílvia Coll-Vinent, Xavier Vall Ontiveros, Pau Minguet i Aitor Quiney.

La revista, subjecte a llicència Creative Commons (Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada), es pot descarregar des de la Botiga virtual de la Biblioteca de Catalunya  i està indexada a RACO.

Tornar