Menu más alto

Estás en: Inicio / Fondos-colecciones / Busca Fondos y colecciones / Arxiu Teatral Santos
Arxiu Teatral Santos

(València, 1914 – Barcelona, 1986)
Autor teatral

Antoni Santos Antolí reuní més de 10.000 obres de teatre, inèdites i publicades: partint d’un nucli inicial de 500 títols, el 1957, el 1958 integrà fons procedents dels Arxius López, Bonnín, Cruset i Manresa, i el 1960 d’altres dels Arxius Morera, Parramon i Pérez. Aquests arxius anaven destinats especialment a facilitar als grups de teatre amateur l’accés al repertori teatral, per mitjà de l’assessorament i el lloguer de les obres.
 L'Arxiu Teatral Santos publicà, el 1958, el catàleg general de les obres, indicant, per a cadascuna, el número d'actes, d'homes, de dones i de decorats. A aquest catàleg inicial, consultable des de les Eines de consulta, se li van afegir actualitzacions anuals, amb les novetats. La Biblioteca ha incorporat al seu catàleg gran part dels registres, que podeu consultar des de Eines de consulta.

Arxiu Teatral Santos. Impresos

Teatre català: prop de 4.000 títols. Teatre castellà: prop de 6.000 títols.

Acceso: Sala general

Alcance: Majoritàriament s.XIX-XX

Fecha procedencia: 1997 (teatre català) i 1998 (teatre castellà)

Arxiu Teatral Santos. Manuscrits

Aproximadament 1200 títols de còpies mecanografiades d'obres teatrals que l'empresa distribuïa i deixava a companyies per a les seves representacions, amb les variants de les quals estan identificades. Hi ha també alguns escandalls amb el text corresponent a algun dels personatges de l'obra.

Acceso: Sala de reserva

Alcance: 1959?-1996

Procedencia: Compra a la seva vídua

Fecha procedencia: 1997-1998

Etiquetas: Bibliotecas personales , Teatro

Volver