Menu más alto

Estás en: Inicio / Fondos-colecciones / Busca Fondos y colecciones / Castellet, baró de
Castellet, baró de

Marià Alegre i Aparici (1756-1831), fou un home cultivat i molt ric que va ostentar importants càrrecs públics a més de dedicar-se al comerç. Va ser ennoblit per Carles IV, que el va fer baró de Sant Vicenç de Castellet el 1797. Va presidir la Junta de Comerç de Catalunya. A Barcelona vivia al carrer de Montcada, on va construir un palau que des de 1970 hostatja part del Museu Picasso.

Documentació patrimonial i familiar i documentació comercial. Cadastre de Josep Aparici

Fons patrimonial

Documentació de les famílies Roig, Aparici, Amat, Alegre i Gibert. El fons ocupa 229 capses, 27 llibres i 128 lligalls. Conté documentació de caràcter fabril, comercial i mercantil referida a la fàbrica d'indianes dels Alegre i als nombrosos negocis i monopolis de les diferents branques familiars. El fons inclou el Cadastre d'Aparici, la documentació recollida per Josep Aparici durant els anys 1714 i 1718 mentre va col·laborar en la implantació de l'impost del cadastre a Catalunya

Acceso: Sala de reserva

Alcance: S. XVI-XIX

Procedencia: Donatiu de Marià Alegre i Aparici a l'Hospital de la Santa Creu. Posteriorment, compra de la Diputació de Barcelona a l'Hospital a proposta de l'Institut d'Estudis Catalans.

Fecha procedencia: 1831 i 1918 respectivament

URL's relacionadas :

Gran Enciclopèdia Catalana

Etiquetas: Archivo , Fondos comerciales y de empresas , Fondos familiares , Fondos patrimoniales

Volver