Menu más alto

Estás en: Inicio / Visítanos / Actividades / Cicle “Bibliofília i col·leccionisme del llibre a Catalunya, segles XIX-XXI” juny 2019
Cicle “Bibliofília i col·leccionisme del llibre a Catalunya, segles XIX-XXI” juny 2019

 Biblioteca de Catalunya, conjuntament amb l'Associació de Bibliòfils de Barcelona, us conviden a assistir al Cicle “Bibliofília i col·leccionisme del llibre a Catalunya, segles XIX XXI” durant el mes de juny 2019, amb motiu del 75è aniversari de l'Associació de Bibliòfils de Barcelona.

PROGRAMA:
Divendres 31 de maig: inauguració de l’exposició “La bibliofília a Catalunya” organitzada per la Biblioteca de Catalunya.
Lloc: Biblioteca de Catalunya, Sala d’exposicions.
Hora: 12:00 h
Presentació de l’acte a càrrec d’Eugènia Serra, directora de la Biblioteca de Catalunya i visita guiada a càrrec de les comissàries, Roser Pintó, directora de la Unitat Gràfica i Núria Altarriba, directora de la Unitat Bibliogràfica.

Dijous 6 de juny: inauguració del cicle.
Lloc: Reial Acadèmia de Bones Lletres
Hora: 19:00 h
Benvinguda institucional a càrrec d’Eugènia Serra, directora de la BC i de Pau Salvat, president de l’Associació de Bibliòfils de Barcelona.
Conferència de Germán Masid sobre “La edición de bibliófilo, su historia en el panorama internacional”.

Dijous 13 de juny: dues conferències sobre col·leccionisme i col·leccionistes.
Lloc: Biblioteca de Catalunya
Hora: 18:30 h
“Introducció al col·leccionisme”, Dra. Montserrat Comas, exdirectora de la Biblioteca Museu Víctor Balaguer de Vilanova i la Geltrú.
“Isidre Bonsoms Sicart (1849-1922),  un exquisit col·leccionista de llibres i la seva relació amb la Hispanic Society of America”. Dra. Imma Socias. Departament d'Història de l'Art, Universitat de Barcelona.
Presentació de l’acte a càrrec de Núria Altarriba, directora de la Unitat Bibliogràfica de la Biblioteca de Catalunya.

Dimecres 19 de juny:
Lloc: Biblioteca de Catalunya
Hora: 18:30 h
Conferència “Les enquadernacions artístiques en les diferents col·leccions de la Biblioteca de Catalunya” a càrrec del Dr. Aitor Quiney.
Visita comentada a l’exposició “La bibliofília a Catalunya”, a càrrec de Roser Pintó, directora de la Unitat Gràfica i de Núria Altarriba, directora de la Unitat Bibliogràfica.
Presenta l'acte: Eugènia Serra, directora de la Biblioteca de Catalunya.

Dimarts 25 de juny:
Lloc: Reial Acadèmia de Bones Lletres
Hora: 19:00 h
“La realització de les edicions de bibliòfil”, taula rodona conduïda pel Dr. Albert Corbeto.
Ponents: Elies Plana (impressor bibliòfil), Salvador Saura (Edicions de l’Eixample) i Miquel Rocabruna (gravador).

Dimecres 26 de juny: inauguració de l’exposició “Lletres il·lustrades. Associació de Bibliòfils de Barcelona, 75 anys de llibres”.
Lloc: MNAC
Hora: 19:00 h

 

Volver