Menu más alto

Estás en: Inicio / Visítanos / Actividades / Pedrellianes / Pedrellianes 2021
Pedrellianes 2021. Trobades a la BC

Sala de la Caritat de la Biblioteca de Catalunya, dijous, 25 de novembre de 2021

 

Des de l’any 2017, la Biblioteca de Catalunya organitza la Jornada Pedrellianes, un espai de trobada dels diversos agents vinculats al patrimoni musical català. En les diferents edicions s’ha constatat la necessitat de reforçar la presència de compositors catalans en els repertoris i les programacions de concerts. Tot i que s’ha detectat una creixent sensibilització vers aquest patrimoni en els darrers temps, resta molta feina a fer.

La jornada d’enguany, anomenada Pedrellianes a l’acció!, és la cinquena, una ocasió excel·lent per celebrar-la de forma activa. Té com a objectiu facilitar la difusió i el coneixement dels compositors catalans i la seva obra custodiada a la Biblioteca, amb la voluntat d’incentivar el seu estudi i la seva interpretació entre les generacions actuals.

Per aconseguir-ho és necessari comptar amb el màxim de responsables i s’ha considerat oportú començar amb l’aportació primordial de familiars, hereus i representants d’alguns d’aquests compositors. Així doncs, la jornada ens ofereix la possibilitat d’escoltar-los, en tant que coneixedors dels personatges i el seu entorn, i apropar-nos a ells, esdevinguts enllaços fonamentals entre l’obra musical i els professionals i estudiosos.

A més, el propòsit d’impulsar la programació i fomentar l’edició i l’enregistrament de les obres també inclou el compromís per part de la pròpia Biblioteca de Catalunya que, en la mesura dels possibles, prioritzarà i oferirà la digitalització de les obres acordades en les propostes sorgides de les Pedrellianes a l’acció!. Aquest gest vol materialitzar la participació i col·laboració essencials entre el món de la música i el de la documentació musical, amb la mirada posada en el futur immediat i les properes efemèrides.

Inscripció gratuïta. La jornada es transmetrà en directe a través del canal de Youtube de la BC

Formulari d'inscripció      Postal (pdf)      Ponències enregistrades      Conclusions en pdf

PROGRAMA

9.00-9.20 h

Benvinguda a càrrec d’Eugènia Serra, directora de la Biblioteca de Catalunya (BC), i Rosa Montalt, cap de la Secció de Música de la BC.

Ana María Dávila, moderadora de les tres taules

9.20-10.30 h  -- Taula 1

Joan i Ricard LAMOTE DE GRIGNON -- per David Craven-Bartle i Lamote de Grignon

Manuel BLANCAFORT -- per Xavier Calsamiglia i Blancafort

10.30-11.20 h -- Pausa cafè

11.30-12.30 h -- Taula 2

Josep BARBERÀ -- per Xavier Barberà i Mir

Montserrat CAMPMANY -- per José María Muntadas Rausei

12.30-13.30 h -- Taula 3

Mercè TORRENTS -- per Mercè Corretja i Torrens

Jep NUIX -- per Isis Puig