Menu más alto

Estás en: Inicio / Visítanos / Actividades / Recital de piano amb motiu de la celebració dels 400 anys d'intercanvi cultural entre Japó i Espanya
Recital de piano amb motiu de la celebració dels 400 anys d'intercanvi cultural entre Japó i Espanya

En 1613, el senyor feudal Date Masamune (1567-1636) del senyoriu de Sendai, després d’obtenir el permís de Tokugawa Ieyasu, va decidir enviar una delegació a Europa (Espanya i Roma) amb l’objectiu  de sol·licitar l’establiment de relacions comercials amb Nova Espanya (Mèxic) i l’enviament de missioners al Japó. Aquesta missió, coneguda com “Ambaixada Keicho a Europa”, va ser encapçalada pel Samurai Hasekura Tsunenaga (1570-1621) i el frare franciscà espanyol Luís Sotelo. La missió, havent sortit de Sendai, Japó, l’octubre de 1613, va arribar a Espanya  l’octubre de 1614 després de travessar l’oceà Pacífic i l’oceà Atlàntic. Posteriorment Hasekura es va traslladar a Madrid i va ser rebut en audiència pel monarca Felip III el gener de 1615. Hasekura va rebre el baptisme a Madrid i va visitar el Pontífex Pau V a Roma. Després de quedar-se uns anys a Coria del Río, Sevilla, va tornar al Japó el 1620. El seu immens viatge va durar set anys. L’Ambaixada Keicho va ser la primera delegació diplomàtica de caràcter oficial enviada per Japó a Espanya i ha passat a la història per ser un important esdeveniment en les relacions bilaterals hispano-japoneses.
La pianista Yukiko Akagi ha volgut rememorar els 400 anys d'intercanvi cultural entre Japó i Espanya oferint un recital de piano a la Biblioteca de Catalunya. El concert tindrà lloc el proper divendres 14 de juny a les 20.30 h a la Sala de Llevant.
Entrada lliure. Aforament limitat.
Us hi esperem!

Programa

Volver