Menu más alto

Estás en: Inicio / Visítanos / Exposiciones / Sardanes Amunt!
Sardanes Amunt!

Fecha inicio: 16/01/2015 Fecha final: 14/02/2015

Lugar: Espai Zero

Horario: De dilluns a divendres, de 9 a 20 h. Dissabtes, de 9 a 14 h.

Comisariado: M. Rosa Montalt (Cap Secció Música)

La Biblioteca de Catalunya torna a mostrar part del seu fons sardanístic amb motiu del nomenament de Barcelona com a Capital de la Sardana 2014.
A l’exposició Sardanes, realitzada en aquest mateix espai el 2010, es va seleccionar el bloc més representatiu de compositors i sardanes custodiat a la Biblioteca a través de diferents formats i suports -esborranys, edicions i enregistraments-. En aquesta ocasió es presenta l’entramat sardanístic tot recordant a Enric Morera i Viura (1865-1942), el compositor barceloní de qui, enguany, se celebren els 150 anys del naixement. El mestre Morera i bona part dels seus deixebles -com Joaquim Serra, Ramon Serrat, Ramon Salsas, Josep M. Ruera o Jaume Pahissa, per citar-ne alguns-, creadors de sardanes i en la seva majoria també d’obres simfòniques, coincideixen novament en el temps i en l’espai de la Biblioteca. Els seus respectius fons es retroben i els documents es complementen.

El món sardanístic és ric i complex per la quantitat d’agents que comprèn: productors, participants i col·laboradors. És més gran del que sembla i més reduït del que deuria, però el cert és que és ben viu i en constant moviment. Compositors, cobles i instrumentistes, balladors i seguidors, tots en conjunt, conformen aquest món. Com si d’una sardana revessa es tractés, música i dansa, creació i interpretació, componen un treball continuat que no oblida trobar la tirada amb precisió i encert.
És un plaer compartir novament una mostra sobre la sardana que inclou documents ingressats recentment a la Biblioteca i que, junt amb els que els precedeixen, encomanen aquest moviment continu, un exemple més de la vivesa d’aquest patrimoni nostrat.
   
M. Rosa Montalt, amb la col·laboració de Teresa Fonts
Secció de Música de la BC

Tríptic

Vídeo

Volver