Menu más alto

Estás en: Inicio / Visítanos / Noticias / Projecte Google
Projecte Google

Projecte Google
10/12/2006

Audiovisual de l'acte -->

La Biblioteca de Catalunya i quatre biblioteques catalanes més van anunciar ahir, 10 de gener, la seva adhesió al Projecte de Biblioteques de Google per a digitalitzar centenars de milers de llibres de domini públic (no subjectes a drets d’autor) i posar-los a disposició de milions de persones a través d’Internet.

La Biblioteca de Catalunya, la més gran de Catalunya, actuarà com a coordinadora i interlocutora de les altres quatre biblioteques catalanes que participen en el projecte: la Biblioteca del Monestir de Montserrat, la Biblioteca Pública Episcopal del Seminari de Barcelona, la Biblioteca del Centre Excursionista de Catalunya i la Biblioteca de l’Ateneu Barcelonès.

 Els seus fons inclouen col·leccions especials d’alt valor patrimonial en català, castellà, francès, alemany, llatí i anglès. En especial, destaquen les obres de Ramon Llull, Jacint Verdaguer o Cervantes.

La participació de les biblioteques catalanes enriquirà el fons multilingüe de Google oferint més llibres en més llengües a més persones arreu del món. Una vegada que els llibres hagin estat digitalitzats, tothom podrà descobrir-los, trobar-los i llegir-los a Google Cerca de Llibres.

El conjunt de biblioteques catalanes esdevé així el segon soci no anglosaxó que se suma al Projecte per a Biblioteques, dins el Programa Google Cerca de Llibres (després de la Biblioteca de la Universidad Complutense de Madrid) i el tercer d’Europa (Universitat d’Oxford).

A més d’aquesta última, en aquest moment formen part del Programa Google Cerca de Llibres les biblioteques de la Universitat de Michigan, Universitat de Harvard, Universitat d’Oxford, la Biblioteca Pública de New York, Universitat de Stanford, Universitat de Virginia, Universitat de Wisconsin i la Universitat de California. Google també està treballant amb la Biblioteca del Congrés dels Estats Units en un projecte pilot conjunt de digitalització.

Volver