Menú superior





Ets a: Home / Catàlegs / Catàlegs de la BC / Cercar col·leccions


Menú esquerre



Fons històric de l'Hospital de la Santa Creu

Biblioteca de Catalunya - Fundació Privada Hospital de la Santa Creu i Sant Pau

Dates: 1527-1836. Barcelona-Perpinyà, etc.

Títol: "Fundats a Santa Maria de la Mar: Benifets ecclesiàstichs de presentació per la molt yl·lustre administració de l'Hospital general de la Santa Creu de Barcelona"

Contingut: Documentació sobre beneficis eclesiàstics de Santa Maria del Mar dels quals l'Hospital de la Santa Creu té el patronat: 1) Llibre de certificacions sobre el benefici segon de sant Felip i sant Jaume (1781/1836); amb documentació solta que inclou un plec de "Col·lacions del benefici [...]" entre 1504 i 1777. 2) Dos memorials relligats sobre el benefici anterior i el de sant Gabriel (s. XVIII; lletres C i D). 3) Notícia sobre la capellania de la Passió i imatge de sant Salvador (s. XVIII; lletra E). 4) Notícia sobre el benefici de sant Vicenç (s. XVIII; lletra F). 5) Documentació sobre el benefici del Santíssim Sagrament, que inclou una "Justificació" del patronatge de l'Hospital sobre aquest (s. XVIII) i un plec de documentació sobre censos que s'hi perceben, comprats pel notari Jacint Roig (s. XVII 2a m.). 6) Sant Pau i santa Pràxedis (Perpinyà, 1527; pergamí de 220 x 415 mm, en mal estat).

Nivell classificació: Església i comunitat de preveres

Observacions: Amb nota firmada per Jaume Cases i Munells, prevere i arxiver de l'Hospital, datada el 18 de febrer de 1836.

Número: 26648

Suport: Paper / Pergamí

Mides: 315/210 x 415/225 mm

Llengües: Català / Castellà / Llatí

Coberta: Pergamí (llibre)

Folis: 1 llibre + 5 plecs

Topogràfic: AHSCSP Església i comunitat. Vol. VII. Inv. 3. Carpeta 3/1

Localitzacions: Arxiu de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau

Per consultar el document adreceu-vos a l'Arxiu Històric de l'Hospital de Sant Pau

Col·labora!
Tornar als resultats
Nova cerca