Menú superior

Ets a: Inici / Fons i col·leccions / Tresors de la BC / Enregistraments històrics. Els incunables (fins al 1910) - Part I
Enregistraments històrics. Els incunables (fins al 1910) - Part I

Autors: Margarida Ullate i Estanyol (Fonoteca)

El 30 de juny de 2004, la Fonoteca de la Biblioteca de Catalunya va organitzar una jornada amb el títol 'Passat, present i futur del patrimoni sonor'. Com a resultat del debat obert que es produí al final de la jornada, se'n va extreure una conclusió unànime: cal despertar l'interès per a la recuperació de la nostra memòria sonora. La Fonoteca té, entre d'altres, aquesta funció de recuperació de la documentació sonora i audiovisual, que exerceix mitjançant l'adquisició de documents d'interès català i universal que no arriben per altres mitjans, i la vol mostrar a través d'un recorregut històric per l'evolució del document sonor fins a l'aparició del vinil, el 1949. Aquesta evolució l'hem dividida en quatre grans etapes, que seran les que es desenvoluparan en aquest i els pròxims Tresors dedicats a la fonoteca:

I- Els incunables (fins el 1910)
II- L'era d'or acústica (1910-1925)
III- Inicis de l'era elèctrica (1925-1932)
IV- L'época clàssica de les 78 rpm (1932-1945)

Hi trobarem, com en els cofres, un tresor format per un conjunt de documents que esperem que contribueixin a una millor comprensió de la importància de cadascun d'ells per a la recuperació de la nostra memòria sonora.

Tornar