Menú superior

Ets a: Inici / Visita'ns / Exposicions / Vèncer el temps: poetes recuperats
Vèncer el temps: poetes recuperats

Data inici: 04/05/2015 Data final: 30/05/2015

Lloc: Espai Zero

Horari: De dilluns a divendres, de 9 a 20 h. Dissabtes, de 9 a 14 h

Comissariat: Sam Abrams

Tots els sistemes literaris del món disposen de mecanismes funcionals per anar dibuixant, d’època en època, el perfil dels autors i les obres que destaquen per la seva excel·lència humana, intel·lectual i artística, autors i obres que encarnen i defineixen els valors més significatius que representen la seva tradició. Aquests mecanismes de tria i construcció dels materials de les diferents tradicions literàries del món sempre funcionen a dos temps.
En primer lloc, hi ha els autors i les obres que formen el cànon dels clàssics i que són inamovibles perquè han guanyat un lloc permanent i inqüestionable a la tradició. Després, a mesura que ens acostem a l’actualitat, al moment present, ens trobem davant del fenomen d’una gran fluctuació perquè ens falta l’objectivitat i la distància crítica per determinar, amb una mínima garantia de rigor, els autors i les obres que haurien d’ocupar un lloc estable a la tradició. La proximitat temporal dels autors i les obres modernes i contemporànies ens fa dubtar i ser més cautelosos.
Per aquest motiu, i com a activitat paral·lela i complementària a la Setmana de la Poesia de Barcelona 2015, hem muntat l’exposició «Vèncer el temps: poetes recuperats». Hem demanat a nou poetes una crítica d’ara, nou poetes i una crítica consolidats que trïin un poeta modern o contemporani que voldrien veure incorporat de manera definitiva al canon inalterable de la gran tradició de la lírica catalana de tots els temps. Hem de prendre bona nota de les seves recomanacions.
D. Sam Abrams

Tríptic

Vídeo

Acte Setmana de la poesia 2015: "Vèncer el temps: poetes recuperats"

Tornar