Menú superior

Ets a: Inici / Visita'ns / Notícies / L'Arxiu Maragall a la campanya Donants de Veu
L'Arxiu Maragall a la campanya Donants de Veu

Logo Donants de veu
28/04/2021

L’Arxiu Maragall de la Biblioteca de Catalunya s'ha adherit a la campanya Donants de Veu i us volem encoratjar a participar-hi. Consisteix en gravar llibres de literatura catalana en format àudio i penjar-los a internet. Ho pot fer una persona sola o es poden crear equips per fer-ho. És, per tant, una oportunitat d’implicar-se en un projecte creatiu molt gratificant, el resultat del qual ajudarà a difondre la literatura i els continguts audiovisuals en català disponibles a internet.
Donants de Veu ha estat impulsat pel portal Lletra i els Estudis d’Arts i Humanitats de la UOC, i s’hi ha afegit una nodrida colla de socis: l’Associació Espais EscritsÒmnium CulturalAmical WikimèdiaAcció Cultural del País ValenciàObra Cultural Balear, la Xarxa Vives d’Universitats, l’Institut d’Estudis Eivissencs, la Fundació Carles Salvador, departaments de llengua o filologia de les universitats i un llarg etcètera de col·lectius que s’hi van afegint cada dia.
La campanya es proposa aconseguir que 100 voluntaris/equips gravin 100 audiolectures en 100 dies, és a dir, entre abril i juliol de 2021.
Es tracta de 1) Escollir un llibre que sigui de domini públic (publicacions i autors vius fins a 1940), 2) Editar les gravacions i 3) Inscriure-les i pujar-les a Librivox.org
Podeu consultar a Viquitexts les obres que es proposen, escriure a lletra@uoc.edu o seguir el compte de twitter @donantsdeveu. En aquesta infografia es resumeix el procés.
Per més informació, visiteu https://lletra.uoc.edu/ca/projectes/donants-de-veu

Tornar