Biblioteca de Catalunya >> MARC >> Bibliogràfic >> Camps d'encapçalament

Camps d'encapçalament-Seccions d'informació general


MARC 21 Bibliogràfic
Febrer 1999

X00 - Noms personals - Informació general
X10 - Noms d'entitat - Informació general
X11 - Noms de congrés - Informació general
X30 - Títols uniformes - Informació general

DEFINICIÓ I ABAST

Informació general sobre els elements definits per a ús en els camps 1XX (entrada principal), 6XX (entrada de matèries), 7XX (entrada secundària), i 8XX (entrada secundària de col·lecció). En MARC 21, les definicions dels elements en molts dels camps va contenida en altres camps dins del mateix grup (per exemple, els camps X10) per consistència i com a ajuda mnemòtècnica. És el cas dels camps de noms i títols uniformes usats com a encapçalaments en els punts d'accés.

Cada secció d'Informació general conté una llista dels designadors de contingut definits (camps, indicadors, i codis de subcamp), les pautes d'aplicació dels designadors de contingut que tenen en comú, i les convencions d'entrada per als camps dins del grup. Els designadors de contingut que no són vàlids per a tots el camps d'un grup generalment no es descriuen completament en les seccions d'informació general, sinó que es fa referència a on pot ser trobada una descripció completa.

Els exemples donats en la secció d'informació general normalment representen una varietat d'etiquetes de camp i tipus de material. Per a un nombre major d'exemples específics de cada camp, així com també la definició específica i l'abast o les pautes d'aplicació dels designadors de contingut, s'ha de referir a una de les seccions dels camps 1XX, 6XX, 7XX, o 8XX.


Biblioteca de Catalunya >> MARC >> Bibliogràfic >> Camps d'encapçalament
(03/05/2012)
snb@bnc.cat