You are at: Home / BC Blog / L’e-Cercador, una font d’informació al vostre abast


Right menu

Archive

Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

TagsL’e-Cercador, una font d’informació al vostre abast

La Biblioteca de Catalunya, que custodia i posa a l’abast dels investigadors i estudiosos el patrimoni bibliogràfic català, també subscriu, de forma individual o a través del CBUC, recursos electrònics dels diferents àmbits de la ciència per facilitar la recerca i la investigació.

La situació econòmica i pressupostària actual ha implicat una revisió a fons dels recursos electrònics subscrits per tal de mantenir els més imprescindibles. Els criteris de selecció s’han basat en els indicadors referents a les consultes, l’accés al text complet, l’especialitat de la matèria o la singularitat del recurs. S’han donat de baixa per al 2013 els tres recursos següents:

Informa Healthcare: Text complet de les revistes editades per l’editorial Informa Healthcare, de medicina, biologia i farmàcia.

Harrison’s Online: Llibre electrònic de medicina interna.

Zentralblatt Math: Base de dades bibliogràfica i de resums de ciències pures i de la natura.

 

S’han mantingut i són de força interès per als investigadors de la Biblioteca els recursos següents:

RISM Online Catalogue of Musical Sources: Base de dades que recull més de 700.000 registres bibliogràfics de manuscrits musicals, a partir del 1600, amb la indicació de la biblioteca on es localitzen.

RIPM (Retrospective Index of Music Periodicals): Bibliografia internacional anotada, amb anàlisi detallat dels escrits sobre la història de la música i la cultura entre 1800 i 1950, proporcionats per reconeguts especialistes i editors. Indexa el contingut de 120 revistes de música: articles, ressenyes, il·lustracions, exemples musicals, anuncis, notes de premsa, i molt més.

RILM Abstracts of Music Literature: Bibliografia musical internacional, que abasta des de 1967 fins a l’actualitat. En aquests moments recull més de 700.000 referències de 151 països, extretes de tota classe de publicacions i suports: llibres, revistes, recursos d’Internet, gravacions en àudio i vídeo, tesis, etc.  

Aquests tres recursos són instruments bàsics per a tots aquells que es dediquin a la musicologia i a la investigació musical.

World Biographical Information System, (WBIS), base de dades que buida centenars de repertoris biogràfics d’arreu del món, publicats des del segle XVI a l’actualitat.

Sage: Text complet de més de 400 revistes electròniques de l’editorial SAGE, publicades entre 1999 i l’actualitat, de ciències socials i humanitats.

Emerald: Text complet de les 174 revistes publicades per Emerald Group Publishing Ltd, d’àmbit multidisciplinari, fa especial atenció al màrqueting, gestió empresarial, enginyeries i biblioteconomia.  Referències bibliogràfiques des del 1989. El text complet està accessible des de 1994.

Springerlink: Text complet des del 1997 de les revistes publicades per Springer-Verlag i altres editors, entre els quals destaca Kluwer, també multidisciplinari, en la qual destaquen els continguts de medicina i ciències pures.

JSTOR: Repositori virtual que dóna accés a més de 400 revistes impreses publicades per institucions diverses, des del primer número. La temàtica se centra en les humanitats i les ciències socials.

ScienceDirect: Text complet de gairebé 2.000 revistes publicades per Elsevier. Inclou les revistes publicades anteriorment per Academic Press, North Holland, Pergamon, Harcourt Health Sciencies i altres editors.

Project Muse: Conté 502 revistes electròniques de més de 70 editorials universitàries nord-americanes coordinades per la Johns Hopkins University, de l’àmbit de les ciències socials i les humanitats. L’accés al text complet és a partir de 1993.

I molts altres que podeu consultar a l’e-Cercador.

 

Marga Losantos
Servei d'Accés i Obtenció de Documents

Comments

Acceso a los recursos electrónicos

Para acceder a los recursos electrónicos suscritos por la Biblioteca de Catalunya es necesario identificarse previamente con los datos del carnet de la Biblioteca.
Los pasos son:
www.bnc.cat
e-Cercador
Conéctate desde casa
Introducir Código de barras i DNI

Saludos.


JSTOR no loguea desde la Biblioteca

Al oprimir el hipervínculo existente en la página de la Biblioteca, para acceder a JSTOR, aparece a la derecha el siguiente aviso: "You are not currently logged in through a participating institution or individual account. See the login page for more information". La Biblioteca figura en la lista correspondiente. Y recuerdo haberme logueado en otros sitios utilizando la contraseña correspondiente, sin inconveniente (ej. Universia). ¿Podría alguien verificar esto, y contestarme, por favor? Lo mismo para mi anterior requerimiento, si es posible.
Cordialmente,
AES

Buscadores de información

Buenos días.
¿Podría indicarse en alguna parte cuáles son los buscadores disponibles? Por medio de enlaces o de los íconos. Estoy suscripto a JSTOR, por ejemplo, y me acabo de enterar que tengo acceso a través de la Biblioteca. Lo he encontrado, pero me ha llevado lo suyo el hallarlo. Quizás si estuviera más a mano, sería entonces más accesible, esto como comentario constructivo.
Cordialmente,
Armando Escudero Soler