You are at: Home / Visit us / Exhibitions / Espai David Padrós
Espai David Padrós

Start date: 10/01/2014 End date: 08/02/2014

Place: Espai Zero

Timetable: De dilluns a divendres, de 9 a 20 h. Dissabtes de 9 a 14 h

Commissioners: Sira Busquets i Rosa Montalt
Secció de Música de la BC

Musik im Raum (1979), o Música a l’espai, és una obra del compositor, pianista i pedagog David Padrós (Igualada, 1942), que reflecteix la seva admiració per l’espai, tant pel seu vessant físic com pel temporal. La va escriure per al Pro-Gymnasium Reinach (Basilea), un institut de batxillerat amb un vestíbul de gran reverberació. Davant d’aquesta particularitat, va distribuir els intèrprets pels diferents nivells, aconseguint envoltar als assistents amb un efecte de so en moviment i una extraordinària sensació d’espai.

Padrós realitza aquesta constant recerca sonora i tímbrica en cada pla, ja sigui a la partitura o a partir d’un edifici, explorant les possibilitats de cada paràmetre amb l’ús de l’alçada i dels gestos (grups de notes); la proporció, la ressonància, el ritme, el silenci i el so; el pedal, en el cas del piano, i la pròpia naturalesa de l’instrument, en el cas del shakuhachi (flauta japonesa de canya de bambú). I exposa aquest conjunt de confluències amb sensibilitat i pulcritud acurades.
Com el seu germà, el també compositor Jaume Padrós, comença els primers contactes amb la música de la mà de Joan Just. Continua els estudis musicals a Barcelona, i els amplia a Alemanya i a Suïssa, on recull premis al mèrit artístic el 1969 i de composició el 1976 respectivament. Es declara influït per compositors com Luciano Berio, Pierre Boulez i Karlheinz Stockhausen, com també pel món oriental. Les seves obres s’han interpretat en festivals d’arreu d’Europa i darrerament se n’han estrenat a Saragossa i Barcelona.
La Biblioteca de Catalunya acull el fons de David Padrós amb agraïment i amb la voluntat de descriure’l, preservar-lo i contribuir a difondre’l des d’aquest Espai Zero per a ser estudiat, interpretat i escoltat, amb pauses, sense presses.

Tríptic 

Vídeo

Return