You are at: Home / Visit us / Exhibitions / Taller Brugalla: llegat d'eines i materials
Taller Brugalla: llegat d'eines i materials

Start date: 30/07/2014 End date: 09/09/2014

Place: Espai Zero

Timetable: De dilluns a divendres, de 9 a 20 h. Dissabtes, de 9 a 14 h.

Commissioners: Carles Balcells, Antònia Bonil, Núria Grau i Ferran Pujol
SEPIC. Taller d'Enquadernació

L’any 2008 la Biblioteca de Catalunya va adquirir el taller dels enquadernadors Emilio i Santiago Brugalla, exponents màxims de l’enquadernació a Catalunya. La seva fama i prestigi ha traspassat les nostres fronteres i les  biblioteques més importants del món compten amb llibres enquadernats al  seu taller.

El fons Brugalla és la historia viva del món del llibre durant el segle XX a la nostra ciutat i al nostre país.

La compra del fons no només va consistir en llibres enquadernats, estudis i projectes de treballs o en la millor col·lecció privada de ferros d’Espanya, sinó que també van entrar a la Biblioteca màquines, eines i materials.

Pells, papers de guardes, sedes, teles o capçades fetes a mà són materials que conservem com a testimoni d’una època i que s’utilitzen, sempre que és possible, al Taller d’Enquadernació de la Biblioteca de Catalunya.

L’exposició és una mostra de l’ús d’aquests materials de principis i mitjan segle XX, que permeten fer enquadernacions d’època o actuals.

La BC custodia documents patrimonials que ens arriben en diferents estats de conservació. Per tal d’emmagatzemar-los adequadament, alguns d’ells s’han d’enquadernar. La possibilitat de comptar amb la varietat i qualitat d’aquests materials procedents del taller Brugalla contribueix a enriquir i revitalitzar les nostres enquadernacions.

Aprofitem doncs per reivindicar la tasca dels enquadernadors de la BC que contribueixen, amb la seva feina, a la preservació del fons patrimonial, complint així la missió que té encomanada la Biblioteca de Catalunya com a biblioteca nacional.

Tríptic 

Vídeo

Return