Menú superior

Estàs a: Inici / Cap a RDA / RDA: Traducció catalana
RDA: Traducció catalana

Presentació

El canvi cap a les RDA comença a ser una realitat. La Biblioteca de Catalunya ha signat un acord amb l’American Library Association per poder fer accessible de forma oberta i gratuïta des de la seva web, la traducció catalana en pdf de les RDA, per un període d’un any, per tal de facilitar que els bibliotecaris es familiaritzin de mica en mica amb aquest nou codi de catalogació.

La traducció al català de les RDA l’ha realitzat Assumpció Estivill Rius, a qui agraïm la seva feina i la disponibilitat per col·laborar amb la Biblioteca de Catalunya.

Al llarg d’aquest any la traducció s’incorporarà al RDA Toolkit, d’accés en línia per subscripció. La Biblioteca de Catalunya està gestionant una subscripció col·lectiva a partir del 2017 per donar-hi accés al sistema bibliotecari de Catalunya.

Eugènia Serra
Directora

RDA : recursos, descripció i accés

Traducció catalana de: RDA Resource Description & Access, desenvolupades a partir d’un procés de col·laboració dirigit pel Joint Steering Committee for Development of RDA (JSC). Traducció d’Assumpció Estivill Rius fins a l’actualització d’RDA d’octubre de 2015. Edició preliminar. Barcelona: Biblioteca de Catalunya, 2016.

Aquesta edició és de lliure accés durant un període de dotze mesos. Passat aquest temps s’inclourà dins de l’eina RDA Toolkit d’accés per subscripció.