Menú superior

Estàs a: Inici / Coneix-nos / Cooperació i projectes
Cooperació i projectes

Patrimoni literari. Col·laboració entre la Biblioteca de Catalunya i la Institució de les Lletres Catalanes per promoure la recuperació de fons personals d'escriptors catalans i la seva conservació a la Biblioteca de Catalunya, així com per assessorar els autors en bones pràctiques en l'organització i conservació dels seus papers.
Si teniu propostes o dubtes, podeu adreçar-vos a escriptors@bnc.cat 
Dossier informatiu

 

ARCA (Arxiu de Revistes Catalanes Antigues). Portal obert que dona accés a publicacions periòdiques tancades que han estat representatives dins la cultura i la societat catalana. És un repositori cooperatiu impulsat per la Biblioteca de Catalunya amb el suport del Consorci de Biblioteques Universitàries de Catalunya (CBUC).
Accés al portal
Contacte: arca@bnc.cat

Arxiu de Revistes Catalanes Antigues

 

PADICAT (Patrimoni Digital de Catalunya). Sistema d’informació per compilar, processar i donar accés permanent a la producció web catalana. Compta amb la col·laboració del CESCA (Centre de Serveis Científics i Acadèmics de Catalunya).
Accés al portal
Contacte: padicat@bnc.cat

Patrimoni Digital de Catalunya

 

CANTIC (Catàleg d'autoritats de noms i títols de Catalunya). Catàleg d'autoritats nacional liderat per la Biblioteca de Catalunya. Es basa en el Catàleg Col·lectiu de les Universitats de Catalunya (CCUC) del que la biblioteca en forma part.
Accés al portal
Contacte: snb@bnc.cat

Catàleg d'autoritats de noms i títols de Catalunya

 

VIAF (Virtual International Authority File). Projecte conjunt de diverses biblioteques nacionals i gestionat per l'Online Computer Library Center (OCLC). L'objectiu és vincular els catàlegs d'autoritat nacionals en un sol fitxer d'autoritats virtual. Les dades estan disponibles en línia per a la investigació i l'intercanvi de dades.
Accés al portal
Contacte: snb@bnc.cat

VIAF

 

CERL Thesaurus.Thesaurus gestionat pel Consortium of European Research Libraries i inclou diversos catàlegs d’autoritats d’àmbit europeu. Conté dades referent a noms de lloc, entitats, impressors i autors compresos entre el 1450 i el 1830. És una de les eines essencials disponible en línia per als investigadors del llibre antic.
Accés al portal
Contacte: snb@bnc.cat

CERL Thesaurus

 

Llibres de la BC a Google Llibres. Digitalització massiva de milers de llibres en domini públic de diverses biblioteques patrimonials catalanes, liderat per la Biblioteca de Catalunya.
Accés al portal
Contacte: bustia@bnc.cat

Llibres de la BC a Google Llibres

 

COFRE (Conservem per al Futur Recursos Electrònics). Sistema de preservació digital de la Biblioteca de Catalunya on s'emmagatzemen els documents  digitals fruit de la digitalització d'originals analògics, i dels  documents nascuts digitals, a Internet o en altres suports del fons de la biblioteca. El sistema aplica una sèrie de rutines de preservació amb l'objectiu de garantir la pervivència dels objectes emmagatzemats i assegurar la seva accessibilitat i interpretació al llarg del temps.

COFRE

 

Memòria Digital de Catalunya (MDC). Repositori cooperatiu liderat per la Biblioteca de Catalunya i el Consorci de biblioteques Universitàries de Catalunya que dona accés a revistes i diaris, manuscrits, fotografies, mapes, ex-libris, arxius personals, etc.
Accés al portal

Memòria Digital de Catalunya

 

Transcriu-me!!!. Iniciat el 2013, és una iniciativa de col·laboració (crowdsourcing) per a millorar l’accés als continguts digitals que publica la Biblioteca de Catalunya. La Biblioteca digitalitza documents històrics manuscrits i vosaltres els transcriviu en línia.
Accés al portal

logo_transcriu

 

Europeana. Portal europeu que dona accés al patrimoni cultural de biblioteques, museus, arxius, i institucions de la memòria d’arreu d’Europa.
Accés al portal

Europeana

 

RACO (Revistes Catalanes d'Accés Obert). Repositori cooperatiu des del qual es poden consultar, en accés obert, els articles a text complet de revistes científiques, culturals i erudites catalanes.
Accés al portal

Revistes Catalanes d'Accés Obert

 

CLACA (Clàssics Catalans). Guia digital d'autors catalans, la seva obra manuscrita i impresa. Informació tant divulgativa com especialitzada.
Accés al portal

Clàssics Catalans (CLACA)

 

Arxiu audiovisual de poetes. Iniciativa de l'Associació Col·legial d'Escriptors de Catalunya (ACEC) patrocinada per CEDRO, que té com a finalitat la conservació de la memòria històrica de la poesia contemporània, mitjançant l'enregistrament de lectures de poesia a càrrec dels mateixos autors seleccionats. Se’n fan només 5 còpies de cada audiovisual, de les que 4 estan disponibles gratuïtament a la pròpia ACEC, la Residencia de Estudiantes de Madrid, la Biblioteca de Catalunya i Cedro. La cinquena còpia es per a l'autor o els seus hereus. 
L'Arxiu audiovisual de poetes al catàleg de la BC

Arxiu audiovisual de poetes

 

Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes. Iniciativa de la Universitat d'Alacant per a la digitalització de documents d'alt valor bibliogràfic i patrimonial pertanyents al fons de la BC i d’altres biblioteques catalanes.
Accés al portal

Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes

 

Catàleg col·lectiu del patrimoni Bibliogràfic de Catalunya (CCPBC). Iniciat el 1983 per catalogar, preservar i difondre el patrimoni bibliogràfic català. Des del 1992 els registres formen part del catàleg del patrimoni bibliogràfic de l'Estat espanyol que a través del Ministeri de Cultura hi aporta anualment part del pressupost.
Accés al catàleg
Contacte: nfulla@bnc.cat

Catàleg Col·lectiu del Patrimoni Bibliogràfic de Catalunya