Menú superior

Ets a: Inici / Visita'ns / Activitats / Presentació Una lliçó de paleografia
Presentació Una lliçó de paleografia

Dijous 30 d’abril, a les 19.00 hores, tindrà lloc a la Sala de la Caritat de la Biblioteca de Catalunya la presentació del llibre Una lliçó de paleografia, d’Armando Petrucci, editat pel Servei de Publicacions de la Universitat de València.

En el llibre, Armando Petrucci, professor de paleografia a l’Escola Normal Superior de Pisa, ens proposa conjuminar totes les peces del mosaic comunicatiu per tal de conèixer tant els diversos sistemes de comunicació escrita en la cultura occidental, d’ençà que aparegueren els primers sistemes d’escriptura, com les ideologies a les quals respon el seu ús. Un heterogeni conjunt de situacions d’escriptura, doncs, que s’analitzen de manera rigorosa i erudita, sense menystenir, però, el context social que les generà.

Intervindran en la presentació Dolors Lamarca, directora de la Biblioteca de Catalunya; Albert Soler, professor de Literatura Medieval de la Universitat de Barcelona; Francisco Gimeno, catedràtic de Ciències i Tècniques Historiogràfiques, i Stefano Maria Cingolani, del Servei de Publicacions de la Universitat de València.
Acte de lliure accés

Tornar