Menú superior

Ets a: Inici / Visita'ns / Exposicions / 90è aniversari de la Secció de Música de la BC
90è aniversari de la Secció de Música de la BC

Sala Higini Anglès

Imatge de la Sala Higini Anglès, a la Secció de Música de la BC

Data inici: 01/01/2007 Data final: 31/12/2007

Lloc: Biblioteca de Catalunya

Comissariat: Rosa Montalt
Secció de Música de la BC

Aquest any 2007 celebrem el 90è aniversari de la creació de la Secció de Música de la Biblioteca de Catalunya. 90 anys que avalen tant la tasca realitzada com la confiança i suport de músics, compositors, musicòlegs, intèrprets o llurs familiars que hi han dipositat la seves obres i arxius personals. L’agraïment més sincer per a tots ells.
 
Durant aquests anys s’han viscut moments històrics i socials delicats i difícils, com van ser la guerra civil, la direcció de la Secció d´Higini Anglès des de Roma o l’absència -durant un breu període- de bibliotecari titular. En l’actualitat, afortunadament, som un equip de professionals dedicats de ple a descriure els fons, preservar-los en unes condicions òptimes i difondre’ls en tots els àmbits.
 
Tenim la gran sort de rebre de forma continuada donatius de diversa procedència, i podem presumir de ser un cas quasi insòlit en relació amb la resta de l’Estat. Comptem amb més de cent fons i col·leccions. Només en els últims quinze anys s’han adquirit i ingressat més arxius personals que en tots els anys anteriors. Entre aquests darrers es troben els del Centre de Documentació Musical de la Generalitat de Catalunya, incorporats el 2005.
 
L’exposició que veureu és una mostra cronològica d’alguns dels documents d’aquests fons, curiositats, actes i publicacions de la Secció. La descripció, digitalització i difusió que la Biblioteca impulsa volen contribuir a un redescobriment i retrobament de la societat cultural i acadèmica amb compositors i obres que configuren els nostres fons.
 
Redescobriu-la!

Tornar