Menú superior

Ets a: Inici / Visita'ns / Notícies / Fons Josep Martí i Cristià. Nova col·lecció a la Memòria Digital de Catalunya
Fons Josep Martí i Cristià. Nova col·lecció a la Memòria Digital de Catalunya

Josep Martí i Cristià
19/05/2017

El fons del compositor, pianista i poeta Josep Martí i Cristià (Llinars del Vallès, 1884 – Barcelona, 1918) ingressà a la Biblioteca de Catalunya el 1972, i el 2009 fou incrementat per la família amb nous lliuraments. Aquest conjunt documental comprèn uns dos-cents documents entre partitures, manuscrits, impresos, fotografies, retalls de premsa, programes i altres documents.
Josep Martí i Cristià s’inicià ens els estudis de solfeig i piano amb Josep Vallcorba, i els perfeccionà posteriorment amb Enric Granados. També fou deixeble d’harmonia i composició de Felip Pedrell. El 1911 fundà una acadèmia de música on impartí classes fins el 1914. Escriví obres didàctiques, entre les quals s'hi troben diversos estudis de mecanisme, un tractat d’harmonia i un altre d’instrumentació. De les seves composicions, que corresponen a uns vuitanta títols majoritàriament de caire romàntic, en destaca l’obra per a piano.
La digitalització d’aquest fons ha estat possible gràcies al suport rebut de l’Associació d’Amics de Josep Martí i Cristià i de l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans

Tornar