Menú superior

Ets a: Inici / Visita'ns / Notícies / Publicació del número 5 de la revista "Haidé. Estudis maragallians"
Publicació del número 5 de la revista "Haidé. Estudis maragallians"

Núm. 5 de la revista Haidé. Estudis maragallians
29/12/2016

L’Arxiu Joan Maragall de la Biblioteca de Catalunya ha publicat el núm. 5 de la revista Haidé. Estudis maragallians, dirigida per Francesco Ardolino i Esther Vilar.

La revista, en format electrònic, va néixer en forma de número 0 a finals   del 2011 coincidint amb la celebració de l’Any Maragall. S'emprenia la tasca de contribuir periòdicament als estudis sobre el poeta i el seu   temps amb una visió àmplia i diversa del món maragallià, però també, com s'expressava a la presentació del número 0, de constituir-se com  «una  plataforma que proposi un seguit de reflexions, anàlisis i punts  de  vista sobre les diverses activitats culturals, literàries i  artístiques  que van caracteritzar les dècades a cavall dels segles XIX i  XX.

En el present número es despleguen les seccions habituals de  la publicació: «Dossier», dedicat enguany al tema «Maragall i el poder», que pel seu abast, continuarà en una segona part al número del proper any, «Testimonis», «Vària» i «Casa  Museu», amb les  aportacions de reconeguts especialistes en Maragall i  la seva època.  Aquest número 5 compta amb col·laboracions d'Ignasi Moreta, Margarida Casacuberta, Lluís Quintana Trias, l'equip de Direcció del CSE de València, Jaume Coll Mariné, Adolfo Sotelo Vázquez, Sarah Jammes, Héctor Mellinas, Dolça Tormo i Ballester i Gemma Bartolí Masons.

La revista, subjecte a llicència Creative Commons (Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada), es pot descarregar des de la Botiga virtual  de la Biblioteca de Catalunya (https://botiga.bnc.cat/) i està indexada a RACO (http://www.raco.cat).

Tornar