Menú superior

Estàs a: Inici / Visita'ns / Notícies / Publicació del número 6 de la revista "Haidé. Estudis maragallians"
Publicació del número 6 de la revista "Haidé. Estudis maragallians"

Núm. 6 de la revista Haidé. Estudis maragallians
22/12/2017

L’Arxiu Joan Maragall de la Biblioteca de Catalunya ha publicat el núm. 6 de la revista Haidé. Estudis maragallians, dirigida per Francesco Ardolino i Esther Vilar.

La revista, en format electrònic, va néixer en forma de número 0 a finals del 2011 coincidint amb la celebració de l’Any Maragall. S'emprenia la tasca de contribuir periòdicament als estudis sobre el poeta i el seu temps amb una visió àmplia i diversa del món maragallià, però també, com s'expressava a la presentació del número 0, de constituir-se com a  «una plataforma que proposi un seguit de reflexions, anàlisis i punts de vista sobre les diverses activitats culturals, literàries i artístiques que van caracteritzar les dècades a cavall dels segles XIX i  XX.

En el present número es despleguen les seccions habituals de la publicació: «Dossier», dedicat enguany a la segona part del tema «Maragall i el poder», «Testimonis», «Vària» i «Casa Museu», amb les aportacions de reconeguts especialistes en Maragall i la seva època. Aquest número 6 compta amb col·laboracions de Blanca Ripoll Sintes, que ha coordinat el Dossier, Jordi Mir Garcia, Antoni Mora, Lluïsa Julià, Helena Badell, Josep M. Jaumà, Francesc Fontbona, Ferran Carbó, Francesc Ardolino, Glòria Casals, Ignasi Moreta, Lluís Quintana Trias, Dolça Tormo i Ballester i Irene Roig-Francolí.

La revista, subjecte a llicència Creative Commons (Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada), es pot descarregar des de la Botiga virtual  de la Biblioteca de Catalunya (https://botiga.bnc.cat) i està indexada a RACO (http://www.raco.cat).

Tornar