Menú superior





Ets a: Home / Catàlegs / Catàlegs de la BC / Cercar col·leccions


Menú esquerre



Fons històric de l'Hospital de la Santa Creu

Biblioteca de Catalunya - Fundació Privada Hospital de la Santa Creu i Sant Pau

Dates: s. XV-XVIII

Títol: Capítols matrimonials

Contingut: 1) Joan Guerau, teixidor de draps de lli de Barcelona, i Caterina Sabater (s. XV). 2) Miquel Ginebreda, pagès de la Muntanya, terme de Sant Miquel de Castellví de Rosanes, i Margarida Esteve (Sant Pere de Gelida, 26 de setembre de 1600). Còpia de 1658. 3) Francesc Pallarès, sabater de Barcelona, i Jerònima Bassols (4 de maig de 1598). Còpia. 4) Joan Ullastrell, de Sant Esteve de Ripollet, i Eulàlia Ferrer. Prèviament s'ha copiat l'acord dels respectius pares per casar-los quan tinguin l'edat legal (22 de juny de 1549) (llatí i català). 5) Josep Buada, pagès, i Cecília Dou (Sant Esteve d'en Bas, 12 de novembre de 1716). Còpia. 6) Memorial fet a instàncies de Violant de Gualbes, vídua de Francesc Saplana ("Çaplana"), sobre reclamació del dot i de béns del marit i els sogres (s. XV). 7) Antoni Salvador, mercader de Barcelona, natural de Riudoms, i Anna Alzina (s. XVI). 8) Joan Pasqual, jurista de Barcelona, i Caterina Sala (Barcelona, 23 de juny de 1491). Còpia. 9) Pere Guàrdia, de Sant Pere d'Octavià, terme de Sant Cugat del Vallès, i Miquela Sala (s. XVI). 10) Bartomeu Creus, mariner de Barcelona, i Antònia Esprac ("Sprach") (s. XV). 11) Bartomeu Comes, sastre de Badalona, i Margarida Rovira (s. XV). 12) Lluís Joan, paraire de Santa Coloma de Queralt, i Elisabet Ferrer (s. XV). 13) Joan Francesc de Marta, moliner de Barcelona, i Francina Bellit, vídua d'Antoni Minuart (19 de gener de 1543). 14) Pau Miralles, sastre de Vilanova de Cubelles, i Mateua Plana (s. XVI).

Nivell classificació: Patrimoni: Capítols matrimonials

Nom del Notari: Francesc Lleuder, de Barcelona (2). Salvador Coll (3). Francesc Morlà, rector de St. Esteve d'en Bas (5). Joan Navarro, de Barcelona (8). Bernat Ferrer, rector de Sta. Coloma de Queralt (12).

Observacions: 3) Nota: àpoca dels capítols en poder del notari Anton Estalella (1619). 8) Notes: "De la heretat de Calça" i "és per lo testament de mossèn Benet Pasqual, quòndam". Olim BC AH Capsa 21

Número: 10304

Suport: Paper

Mides: 315/210 x 220/155 mm

Llengües: Català

Folis: 14 doc.

Documentació relacionada: 601

Topogràfic: AH 3888

Localitzacions: Biblioteca de Catalunya - Arxiu de l'Hospital

Per consultar el document identifiqueu-vos i demaneu el document

Col·labora!
Tornar als resultats
Nova cerca