Menú superior





Ets a: Home / Catàlegs / Catàlegs de la BC / Arxiu històric de la BC


Menú esquerre



Fons i col·leccions documentals de l'Arxiu Històric de la BC

Data: 1422, juny 1

Lloc: Caldes de Malavella

Contingut: Pere Granell, prevere hebdomadari de l'església de Caldes, es presenta el 3 d'agost de 1488 al jutge ordinari del lloc i declara: que l'1 de juny de 1422, Ramon de Cruïlles, senyor de la casa de Perella, havia venut a Andreu Martí de Roviras, prevere hebdomadari antecessor seu al benefici, un censal que rebia sobre una casa de la localitat que constava de 4 gallines, mitja lliure de cera i 6 diners; però que l'instrument de venda s'ha perdut a la notaria i ara ell no pot percebre la renda. El jutge Pere Sunyer mana al notari Joan Pincart que reconstitueixi el document sota declaració jurtada i contrastada de l'hebdomadari, i Pincart redacta el present instrument pel qual Ramon de Cruïlles ven a Andreu Martí el dit censal pel preu de 6 lliures barceloneses de tern i el tanca el desembre de 1489.

Nom Notari: Joan Pincart, substitut de Miquel Sunyer, notari senyorial per autoritat de Pere Galceran de Cruïlles, que reconstitueix el document perdut i el clou a (…) de desembre de 1489.

Observacions: Antic Top.: 1-X-1. Venda + Àpòca. Al dors: "Cruillas: títol 14, calaix 12, dezª 2, un. 8. Venda feta per Guillem Ramon de Cruïlles al abdomer de Caldes de cens;…"

Procedència: Compra Solterra

Núm. Registre: 556

Suport: Pergamí

Mides: 760 x 364 mm

Estat Conservació: Té forats i cosits. Arrugat i tacat.

Tipus de document: Venda

Llengua: Llatí

Topogràfic: Perg. 66

Reproduccions: Accés al document

Per consultar el document identifiqueu-vos i demaneu el document

Col·labora!
Tornar als resultats
Nova cerca