Menu más alto

Estás en: Inicio / Visítanos / Actividades / Presentació del llibre La Coronela de Barcelona (1705-1714)
Presentació del llibre La Coronela de Barcelona (1705-1714)

Presentació del llibre La Coronela de Barcelona (1705-1714)

La Coronela de Barcelona fou una institució híbrida -civil i militar- que, al principi del segle XVII, recollí l'experiència catalana en autodefensa i es convertí en una milícia urbana funcional: organitzada, permanent, armada i uniformada.
Durant el setge de 1713-1714, els batallons de la Coronela de Barcelona suportaren el pes de les guàrdies i fins i tot assoliren protagonisme bèl·lic, en la mesura que les forces regulars anaren quedant delmades.
 El llibre és el resultat d'una recerca força exhaustiva sobre la Coronela de Barcelona en el marc de la Guerra de Successió. Els autors han estudiat aquesta institució des d'una òptica militar, en els àmbits de la gènesi, l'evolució, l'organització, els fets bèl·lics i, sobretot, la imatge i la uniformologia.
A l'acte hi intervindran els autors: Francesc Riart (dibuixant especialitzat en documentació històrica), F. Xavier Hernàndez (doctor en Història Contemporània i catedràtic de Didàctica de les Ciències Socials de la Universitat de Barcelona), Xavier Rubio (enginyer superior en Informàtica i doctor en Didàctica de les Ciències Socials de la Universitat de Barcelona) i l'editor, Rafael Català i Dalmau.
La presentació del llibre tindrà lloc dilluns, 13 de desembre, a les 19.30 h a la Sala de la Caritat de la Biblioteca de Catalunya, carrer Hospital, 56.

Volver